Novinka Doprava ZDARMA Efekt lupa
  • 1 z 3
 

Espresso Sage BES870BSS

Neohodnoceno
 

Kvalitní espresso Sage BES870 s integrovaným kónickým mlýnkem na kávu se nerezovými mlecími kameny umožňuje mlít jen potřebné množství kávy přímo do držáku. Espresso Sage BES870 je vybaveno funkcí automatického a manuálního dávkování kávy, ukazatelem tlaku

Dostupnost Skladem
19 990 Kč
16 520,66 Kč bez DPH
   
Kód produktu 813
Značka Sage
Kategorie espressa Sage
Záruka 3 roky
 

Espresso Sage BES870 je nástupcem espressa Catler ES8013.

 

Promyšlený design s důrazem na velmi snadnou obsluhu bez složitého čištění a dostatečný výkon pro náročné domácí i profesionální použití jsou hlavními znaky espressa Sage BES870BSS​.

Kvalitní komponenty ze slitiny ušlechtilých kovů a nerezové oceli a pečlivé zpracování pak zaručují dlouhou životnost. Integrovaný kónický mlýnek na kávu s nerezovými mlecími kameny je pak zárukou té nejčerstvější kávy. Kapacita zásobníku na kávová zrna je 250g. Přístroj je vybaven funkcí krátkého předspaření. Espresso Sage BES870BSS nabízí: Přednastavené množství mleté kávy a možnost programování množství mleté kávy (automatický x manuálně) pro 1 a 2 šálky.

Speciální topný systém „Thermocoil“ v kombinaci s 15barovým čerpadlem. Ukazatel tlaku v držáku filtru můžete využít jako pomůcku při přípravě kvalitního espressa. Ukazatel zobrazuje tlak, kterým je voda hnána skrz mletou kávu, která je napěchována v držáku filtru.

S espressem Sage BES870BSS​ jsou dodávány dva filtry se jednoduchým dnem pro 1 nebo 2 šálky espressa jako součást příslušenství.

 

Příprava espressa

Káva
Používate-li mletou kávu k přípravě espressa, pak ji skladujte ve vzduchotěsně uzavřené nádobě na chladném, suchém místě nejdéle však jeden týden, protože potom se ztrácí její aroma.
Nejlepší chuti a vůně dosáhnete s kávou namletou těsně před přípravou.
Zrnkovou kávu skladujte ve vzduchotěsné uzavřené nádobě na chladném a suchém místě a to nejdéle jeden měsíc.
Mletou ani zrnkovou kávu nikdy neuchovávejte v chladničce ani v mrazničce.

Proud vody
Dbejte na to, aby voda při spařování kávy proudila filtrem správnou rychlostí.
Je-li proud vody pomalý, pak bude káva vytékat příliš dlouho. Výsledkem bude tmavé a hořké espresso s nevzhlednou pěnou nejednotné barvy na povrchu.
Je-li proud vody příliš rychlý, pak káva vytéká pouze krátce a nestačí získat správnou chuť a aroma, espresso bude vodnaté s malým množstvím řídké pěny na povrchu.
Proud vody lze upravit použitím většího nebo menšího tlaku při pěchování kávy ve filtru
a také hrubším nebo jemnějším namletím kávových zrn.

Mletí kávy
Kupujete-li mletou kávu, pak jedině tu, ktrerá je určená přímo pro přístroje na přípravu espressa/cappuccina.
Pokud si melete zrnkovou kávu sami, měla by být jemná, ale ne příliš, nebo dokonce práškovitá. Namletí kávy ovlivňuje rychlost, jakou voda protéká filtrem, a tím také výslednou chuť a vzhled připraveného espressa.

Pěchování kávy
Po odměření mleté kávy do fi ltru je třeba kávu upěchovat (stlačit) plochou stranou odměrky. Kávu byste měli upěchovat dost silně.Bude-li káva upěchována málo, proteče jí voda příliš rychle a káva se nestačí dostatečně vylouhovat. Bude-li však upěchována příliš, bude voda protékat dlouho a káva bude vytékat déle, než je třeba.

Flat White
Jedna dávka espressa v šálku doplněná napěněným mlékem. Nápoj pak tvoří 1/3 espressa, 1/3 napěněného mléka a 1/3 bohaté pěny.

ESPRESSO
Aromatická káva výrazné chuti, známá také jako „short black“, se připravuje ze 7g mleté kávy.
Podává se v malých šálcích nebo sklenicích, v nichž je asi 30 ml kávy.

Káva LATTÉ
Tradiční ranní káva v Itálii a Francii, podávaná s čokoládovým croissantem nebo sušenkami.
Sklenice se do 2/3 naplní napěněným mlékem a přidá se jedna dávka Espressa. Espresso je vhodné nalévat po stěně sklenice, aby zůstala zachována krémová konzistence s vrstvou dokonalé pěny na povrchu.

CAPPUCCINO
Opravdové cappuccino se servíruje velmi lehké, vlažné a tvoří jej 1/3 espressa, 1/3 napěněného mléka a poslední třetinu tvoří bohatá vrstva krémové pěny.
Krokem k dokonalosti je zakrýt polovinu povrchu pěny a druhou polovinu poprášit čokoládou.

 

Specifikace
  • Pákové espresso pro přípravu espressa, cappuccina, latté a dalších druhů kávy
  • Integrovaný kónický mlýnek s kovovými mlecími kameny
  • Tepelný systém Thermocoil
  • Elektronický systém kontroly teploty zajišťuje stálou teplotu během extrakce kávy
  • Systém nízko-tlakového předspaření
  • 18 nastavení hrubosti mletí
  • 250g zásobník na kávová zrna
  • Automatické mletí přímo do držáku filtru
  • Automatické i ruční nastavení množství extrahované kávy
  • Ukazatel tlaku při extrakci kávy
  • Odnímatelný tamper (možnost praktického uložení v přístroji)
  • Extra vysoký prostor pro přípravu long coffee (velké kávy)
  • Samostatný vývod horké vody
  • 360° otáčivá tryska na páru
  • 2l vyjímatelný zásobník na vodu s filtračním systémem
  • Plocha na nahřívání šálků
  • Prostor pro skladování přívodní kabelu
  • Zásuvka na ukládání příslušenství
Funkce
  • Funkce krátkého předspaření
  • Automatické a manuální dávkování kávy
  • Přednastavené množství mleté kávy a možnost programování množství mleté kávy pro 1 a 2 šálky
  • Obnova továrního nastavení
  • Manuální nastavení objemu kávy
  • Nastavení teploty vody (+/- 2 °C)
  • Funkce „Dry Puck“ – elektronický ventil pro odstranění přebytečné vody z kávy napěchované ve filtru po ukončení extrakce
  • Automatické vypouštění zbytkové vody z topného systému po použití funkce páry
  • Funkce Clean Me – světelná kontrolka indikuje potřebu spuštění čisticího procesu
Příslušenství
  • Filtry s jednoduchým dnem pro 1 a 2 šálky pro profesionální baristy
  • Nerezová konvička na napěnění mléka
  • Integrovaný tamper
  • Nástroj pro zarovnání kávy Razor TM
  • Čisticí pomůcka / kartáček
Rozměry: 42 x 31 x 30 cm (v × š × h)
Příkon: 1560 – 1850 W
Napětí: 220 – 240 V ~ 50 Hz
Hmotnost: 9,7 kg
Zásobník na vodu na 2 l
Barva: nerez
Záruka: 3 roky
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.