Doprava zdarma Efekt lupa
  • 1 z 11
 

Infračervená sušička Yden CI IR D5

Neohodnoceno
 

Infračervená sušička potravin Yden D5 disponuje kromě solárního módu také klasickým sušícím módem. Sušička je vyrobena z vysoce kvalitních a odolných materiálů a součástí jsou nerezové  sušící tácy. Hygienicky čistý vzduch v sušičce zajišťuje filtr.

Dostupnost do týdne
14 990 Kč
12 388,43 Kč bez DPH
   
Kód produktu ISYD5
Výrobce Yden
Kategorie Sušičky ovoce
Záruka 2 roky
 

Hlavní předností této nejnovější sušičky je solární mód, který využívá infra červeného záření NIR (Near Infra-Red) a působí na potraviny stejně jako sluneční paprsky. Infra červené záření pomáhá uchovat v potravinách vitamín D stejně jako další výživné látky a minerály. U potravin jako jsou například broskve, maso nebo ryby působí infra červené záření preventivně proti rozkladu. V tomto nastavení si snadno připravíte svá vlastní vynikající “sluncem” sušená rajčata, sušené maso a ostatní potraviny, které potřebují trochu více slunečního svitu, aby získaly tu správnou chutnou konzistenci a vůni. 
 
Sušení “ve stínu” je správnou volbou, kdy je třeba potraviny sušit řízenou teplotou a cirkulací vzduchu. Skvělé a ideální nastavení pro raw recepty jako jsou například zeleninové chipsy, ovocné placky atd. Díky vylepšenému systému teplotní kontroly lze její nastavení říidit a udržovat po celou dobu procesu sušení.
 
Oba sušící programy lze navíc nastavit jak manuálně tak na automatické řízení. Sušička Yden CI IR D5 je jako jediná na trhu vybavena vlhkostním čidlem, které v průběhu procesu sušení monitoruje zbytkovou vlhkost potravin a přizpůsobuje nastavení času a teploty pro optimální výsledek sušení. Nevíte si rady s ideálním nastavením pro jednotlivé druhy potravin? Nelámejte si hlavu - stačí nastavit automatický režim a sušička se o to postará za vás. Sušení potravin ještě nikdy nebylo tak snadné!
 
Nerezové sušící tácy
Solární sušička Yden CI IR D5 je vybavena 5ti vysoce odolnými a hygienickými nerezovými sušícími tácy, plastovým odkapávacím tácem a volitelně také silikonovými vložkami na sušení roztoků a pyré. Díky systému cirkulace není pro dosažení rovnoměrného vysušení surovin nutné přeskládávat tácy. 

Podle zkušeností našich zákazníků, kterým jsme sušičku před uvedením na trh poskytli k testování, se jedná o nejlepší sušičku, kterou zatím měli možnost vyzkoušet. (Znají a testovali či používají i jiné naše modely sušiček). Více si o zkušenostech můžete přečíst v záložce "Komentáře".

PRINCIP A VÝHODY SUŠENÍ POMOCÍ INFRAČERVENÉHO ZÁŘENÍ
NIR (Near Infrared Ray) je infra červené záření krátké vlnové délky 0,75 - 3 mikrometry, které se nachází mimo oblast infra červeného spektra.

Infra červené záření se obecně používá v průmyslu či medicíně díky mnohem vyšší termální využitelnosti než viditelné světlo nebo ultra fialové paprsky.

Když je sušička vedle běžné ohřevné spirály vybavena infra červeným zářičem, který emituje delší vlnění než je ve viditelném světle, záření proniká hluboko do potravin a podporuje vypařování zvýšením osmotického tlaku vlhkosti. Díky tomu dochází k rychlejšímu sušení a současně minimalizaci destrukce výživných látek v potravinách. Reflexní nerezová plocha na zadní straně dvířek sušičky Yden IR D5 navíc odráží světelnou i termální energii a umožňuje rovnoměrné sušení díky difuznímu reflexnímu efektu. Tato inovace snižuje spotřebu energie, zvyšuje efektivitu a zkracuje dobu sušení. Díky využití infra červeného záření umožňuje sušička IR D5 optimalizovat proces sušení nejrůznějších surovin.

VLIV INFRAČERVENÉHO ZÁŘENÍ NA ČLOVĚKA
Největším zdrojem sálavého tepla na Zemi je Slunce. Díky němu, zde může existovat život. Prvním jiným zdrojem infračerveného záření na zemi, které člověk poznal, byl oheň. Postupně zdokonalil využití tepla z infra vln od ohniště do podoby krbu, kamen až k dnešním infračerveným topným panelům, lékařským aplikacím a nejnověji k infrasušičce potravin.

Na Zemi dopadá široká škála elektromagnetického vlnění. Atmosféra propustí jen některá záření (například viditelné světlo a převážnou část infračerveného), zatímco jiná projdou jen zčásti. Škodlivá až smrtelná záření (gama či kosmické) naštěstí přes atmosféru prakticky neprojdou.


Můžete si zvolit následující možnosti sušení:
1) SOLÁRNÍ MÓD "na slunci" (využití NIR)

  • díky delší vlnové délce NIR infra červených paprsků dochází k efektivnějšímu sušení potravin zvenčí i zevnitř,
  • potraviny si uchovávají více výživných látek,
  • čas sušení se zkracuje, potraviny jsou rovnoměrně vysušené a mají lepší chuť.

2) TEPLOVZDUŠNÝ MÓD "ve stínu"

  • efektivní pro fermentaci potravin (příprava jogurtů apod.).

3) AUTOMATICKÉ  nastavení

  • pohodlné používání bez nutnosti nastavení času a teploty.

4) MANUÁLNÍ nastavení

  • umožňuje ruční nastavení času i teploty.

A co všechno můžete vyrobit díky sušičce? 

  • Raw chipsy - Proměňte ovoce a zeleninu v delikátní a zdravé chipsy, např. jablka, kiwi, kaki, kapustu, okurky, sladké brambory a mnoho dalšího. Podle chuti lze chipsy i "okořenit" (ovocné třeba skořicí či vanilkou a zeleninové například solí, pepřem, chilli, nebo bylinkami).
  • Raw krekry a chleby - Vytvořte si své vlastní raw krekry a chleby – stačí semínka namočit a přimíchat ořechy či jiné ingredience. (Jako pojivo použijte lněná semínka nebo chia, která po namočení "lepí".)
  • Instantní polévky - Připravte si zdravou instantní polévku s intenzivní chutí - usušte směs své oblíbené zeleniny a rozemelte ji. Následně stačí přelít vodou požadované teploty nebo klidně konzumovat za studena.
  • Usušená raw semínka - Ideální pro sušení dýňových semínek a slunečnice.
  • Sušené čerstvé bylinky - Využijte možnosti sezónního sběru čerstvých bylinek ve větším množství. Co nepoužijete ihned můžete do zásoby usušit v sušičce pro delší a snadnější skladování.
  • Cereální tyčinky - Vytvořte si vlastní müsli tyčinky s ovsem, kousky sušeného ovoce, jogurtu, medu, kokosu a ořechů.
  • Sušené maso - Usušte si maso marinované v bylinkách a koření.
  • Jogurt - Se sušičkou potravin je výroba jogurtu snadnější než kdy jindy. V sušičce snadno nastavíte stálou teplotu potřebnou pro ideální množení jogurtových bakteriálních kultur. 

 

Video: Infra sušička Yden CI IR D5

Video: Proces sušení v infra sušičce Yden CI IR D5

Video: Srovnání sušených potravin před a po v infra sušičce Yden CI IR D5

Video: Sušení v infra sušičce Yden CI IR D5

rozměr (Š × H × V): 41 x 46 x 29 cm
plocha tácu 33 x 35,5 cm
sušící plocha 0,586 m2 / objem 7 l
nastavitelný termostat 35°C - 70°C
obsah balení 5x nerezový tác, odkapávací tác, vzduchový filtr, silikonové chňapky
příkon 500 W
hmotnost 8kg
záruka 2 roky