Popis
Espresso Sage SES875 je nástupcem espressa Sage BES870, dříve Catler ES8013.
Promyšlený design s důrazem na velmi snadnou obsluhu bez složitého čištění a dostatečný výkon pro náročné domácí i profesionální použití jsou hlavními znaky espressa Sage SES875CRN.
Kvalitní komponenty ze slitiny ušlechtilých kovů a nerezové oceli a pečlivé zpracování pak zaručují dlouhou životnost. Integrovaný kónický mlýnek na kávu s nerezovými mlecími kameny je pak zárukou té nejčerstvější kávy. Kapacita zásobníku na kávová zrna je 250g. Přístroj je vybaven funkcí krátkého předspaření. Espresso Sage SES875CRN nabízí: Přednastavené množství mleté kávy a možnost programování množství mleté kávy (automatický x manuálně) pro 1 a 2 šálky.
Speciální topný systém „Thermocoil“ v kombinaci s 15barovým čerpadlem. Ukazatel tlaku v držáku filtru můžete využít jako pomůcku při přípravě kvalitního espressa. Ukazatel zobrazuje tlak, kterým je voda hnána skrz mletou kávu, která je napěchována v držáku filtru.
S espressem Sage SES875CRN jsou dodávány dva filtry se jednoduchým dnem pro 1 nebo 2 šálky espressa jako součást příslušenství.
Příprava espressa
Káva
Používate-li mletou kávu k přípravě espressa, pak ji skladujte ve vzduchotěsně uzavřené nádobě na chladném, suchém místě nejdéle však jeden týden, protože potom se ztrácí její aroma.
Nejlepší chuti a vůně dosáhnete s kávou namletou těsně před přípravou.
Zrnkovou kávu skladujte ve vzduchotěsné uzavřené nádobě na chladném a suchém místě a to nejdéle jeden měsíc.
Mletou ani zrnkovou kávu nikdy neuchovávejte v chladničce ani v mrazničce.
Proud vody
Dbejte na to, aby voda při spařování kávy proudila filtrem správnou rychlostí.
Je-li proud vody pomalý, pak bude káva vytékat příliš dlouho. Výsledkem bude tmavé a hořké espresso s nevzhlednou pěnou nejednotné barvy na povrchu.
Je-li proud vody příliš rychlý, pak káva vytéká pouze krátce a nestačí získat správnou chuť a aroma, espresso bude vodnaté s malým množstvím řídké pěny na povrchu.
Proud vody lze upravit použitím většího nebo menšího tlaku při pěchování kávy ve filtru
a také hrubším nebo jemnějším namletím kávových zrn.
Mletí kávy
Kupujete-li mletou kávu, pak jedině tu, ktrerá je určená přímo pro přístroje na přípravu espressa/cappuccina.
Pokud si melete zrnkovou kávu sami, měla by být jemná, ale ne příliš, nebo dokonce práškovitá. Namletí kávy ovlivňuje rychlost, jakou voda protéká filtrem, a tím také výslednou chuť a vzhled připraveného espressa.
Pěchování kávy
Po odměření mleté kávy do fi ltru je třeba kávu upěchovat (stlačit) plochou stranou odměrky. Kávu byste měli upěchovat dost silně.Bude-li káva upěchována málo, proteče jí voda příliš rychle a káva se nestačí dostatečně vylouhovat. Bude-li však upěchována příliš, bude voda protékat dlouho a káva bude vytékat déle, než je třeba.
Flat White
Jedna dávka espressa v šálku doplněná napěněným mlékem. Nápoj pak tvoří 1/3 espressa, 1/3 napěněného mléka a 1/3 bohaté pěny.
ESPRESSO
Aromatická káva výrazné chuti, známá také jako „short black“, se připravuje ze 7g mleté kávy.
Podává se v malých šálcích nebo sklenicích, v nichž je asi 30 ml kávy.
Káva LATTÉ
Tradiční ranní káva v Itálii a Francii, podávaná s čokoládovým croissantem nebo sušenkami.
Sklenice se do 2/3 naplní napěněným mlékem a přidá se jedna dávka Espressa. Espresso je vhodné nalévat po stěně sklenice, aby zůstala zachována krémová konzistence s vrstvou dokonalé pěny na povrchu.
CAPPUCCINO
Opravdové cappuccino se servíruje velmi lehké, vlažné a tvoří jej 1/3 espressa, 1/3 napěněného mléka a poslední třetinu tvoří bohatá vrstva krémové pěny.
Krokem k dokonalosti je zakrýt polovinu povrchu pěny a druhou polovinu poprášit čokoládou.
Specifikace
- Pákové espresso pro přípravu espressa, cappuccina, latté a dalších druhů kávy
- Integrovaný kónický mlýnek s kovovými mlecími kameny
- Tepelný systém Thermocoil
- Elektronický systém kontroly teploty zajišťuje stálou teplotu během extrakce kávy
- Systém nízko-tlakového předspaření
- 18 nastavení hrubosti mletí
- 250g zásobník na kávová zrna
- Automatické mletí přímo do držáku filtru
- Automatické i ruční nastavení množství extrahované kávy
- Ukazatel tlaku při extrakci kávy
- Odnímatelný tamper (možnost praktického uložení v přístroji)
- Extra vysoký prostor pro přípravu long coffee (velké kávy)
- Samostatný vývod horké vody
- 360° otáčivá tryska na páru
- 2l vyjímatelný zásobník na vodu s filtračním systémem
- Plocha na nahřívání šálků
- Prostor pro skladování přívodní kabelu
- Zásuvka na ukládání příslušenství
Funkce
- Funkce krátkého předspaření
- Automatické a manuální dávkování kávy
- Přednastavené množství mleté kávy a možnost programování množství mleté kávy pro 1 a 2 šálky
- Obnova továrního nastavení
- Manuální nastavení objemu kávy
- Nastavení teploty vody (+/- 2 °C)
- Funkce „Dry Puck“ – elektronický ventil pro odstranění přebytečné vody z kávy napěchované ve filtru po ukončení extrakce
- Automatické vypouštění zbytkové vody z topného systému po použití funkce páry
- Funkce Clean Me – světelná kontrolka indikuje potřebu spuštění čisticího procesu
Příslušenství
- Filtry s jednoduchým dnem pro 1 a 2 šálky pro profesionální baristy
- Nerezová konvička na napěnění mléka s ukazatelem teploty
- Integrovaný tamper
- Nástroj pro zarovnání kávy Razor TM
- Čisticí pomůcka / kartáček
Rozměry: | 42 x 31 x 30 cm (v × š × h) |
Příkon: | 1560 – 1850 W |
Napětí: | 220 – 240 V ~ 50 Hz |
Hmotnost: | 9,7 kg |
Zásobník na vodu na | 2 l |
Barva: | červená |
Záruka: | 3 roky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.