Novinka Efekt lupa
  • 1 z 4
 

SAMURA - Butcher Nůž na ovoce a zeleninu 9,1cm (SBU-0011)

 

Velikostí snad nejmenším nožem v kuchyni je nůž na ovoce a zeleninu, který je součástí série Samura Butcher. Rozhodně ale z hlediska významu nezaostává za jinými noži. Právě naopak. Tento nůž je jeden z nejžádanějších a uplatnění najde v každé kuchyni.

Dostupnost Skladem (> 3 ks)
299 Kč
247,11 Kč bez DPH
   
Kód produktu SNBTPN
Značka Samura
Kategorie Nože Samura
Záruka 2 roky
 

Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti

Vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. To jsou nože značky Samura! Japonský tvar čepele s jemným zúžením ze špičky zaručuje fantastický řezný výkon každého nože.

Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u jiných japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.

Pro výrobu rukojeti jsou použity nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.

Samura - BUTCHER Nůž na ovoce a zeleninu 9,1cm (SBU-0011)

Velikostí snad nejmenším nožem v kuchyni je nůž na ovoce a zeleninu, který je součástí série Samura Butcher. Rozhodně ale z hlediska významu nezaostává za jinými noži. Právě naopak. Tento nůž je jeden z nejžádanějších a uplatnění najde v každé kuchyni. S nožem se velice dobře pracuje díky pevné rukojeti z polypropylenu. Strukturovaný povrch rukojeti brání vyklouznutí z vlhkých či mokrých rukou a zároveň se nůž příjemně drží. Nůž je vysoce odolný a mimořádně ostrý - stejně jako všechny nože série Samura Butcher.

Doporučujeme ruční mytí.

  • Celková délka: 20 cm
  • Délka čepele: 9,1 cm
  • Hmotnost: 63 g

Profesionální kuchyňské nože BUTCHER.

Členitý povrch rukojeti zajišťuje jisté a rychlé řezy bez obav z vyklouznutí z vlhkých rukou. Každá čepel nože je zhotovena z oceli AUS-8, která je ručně broušena s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Nemusíte se tedy obávat o ostří nože. Tímto nožem snadno proniknete vlákny okraje řezu budou vždy rovné a pravidelné.

*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročnou technikou broušení. Takto vybroušené ostří ale zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří se tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.

Unikátní vlastnosti:

  • Strukturovaný povrch rukojeti maximalizuje úroveň jistoty a komfortu úchopu a brání vyklouznutí z vlhkých rukou.
  • Každý nůž řeznické série Butcher se brousí RUČNĚ konvexní technikou pro dosažení zvýšené odolnosti a vynikajícího krájecího výkonu s dokonale rovnými řezy.
  • Ultra pevná rukojeť z polypropylenu se příjemně drží a velmi prakticky používá.
  • Originální japonská ocel AUS-8 v závislosti na rozměrech nožů vyniká tvrdostí 58-59 HRC.

Co můžete očekávat od "řeznické" série nožů Butcher?

  • Tvrzené ocelové čepele si udrží ostrost po velmi dlouhou dobu.
  • Zakřivený design rukojeti brání vyklouznutí z ruky.
  • Manuální broušení každého nože na brusných kamenech.
  • Japonská ocel AUS-8 s konvexním výbrusem.

Přednosti nožů Samura:

  • vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
  • fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
  • naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
  • rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity

Jak vybrat ten správný nůž?

Seznámit se s hlavními typy nožů a jejich využitím můžete v článku jak vybrat správný nůž, který jsme pro vás připravili, Usnadníte si tak výběr nožů, které budete skutečně ve své kuchyni potřebovat.

Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče

Dokonalé spojení legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti - tak by se daly charakterizovat japonské nože. Více o vlastnostech japonských nožů.

Péče o kuchyňské nože

Dodržováním několika jednoduchých zásad můžete výrazně prodloužit životnost každého dobrého nože. Správná péče o kuchyňské nože je jednoduchou ale velmi důležitou činností. Přetvořte vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.

Stupeň finálního broušení a leštění v poslední fázi výroby značně rozhoduje o vlastnostech kvalitního kuchyňského nože. Tento proces ovlivní nejen schopnost nože udržet si ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Poskytuje také dodatečnou ochranu proti korozi a navíc ještě podtrhne krásu a dokonalost vzhledu výsledného nože. Pokud se ptáte, proč jsou některé nože lepší než jiné (např. porovnání jejich řezné kapacity a zachování ostrosti), odpověď naleznete v kvalitě a přísném dodržování obráběcích technik.




 
Hmotnost 0.063 kg
Hmotnost 0,063 kg
Materiál čepele nerezová ocel
Materiál rukojeti TPE
Záruka 2 roky
Mytí pouze ruční mytí
Název kolekce Butcher
Typ nože nůž na ovoce a zeleninu
Délka čepele 9,1 cm
Celková délka 20 cm
Značka materiálu čepele AUS-8
Tvrdost HRC 58-59
Povrch čepele nepotažená
Barva rukojeti černá

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.