Popis
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 - 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Samura Damascus nůž na chleba a pečivo disponuje širokým vroubkovaným ostřím, které je potřebné pro krájení pečiva nebo potravin s tvrdším obalem, ale měkkým vnitřkem. Kromě pečiva si skvěle poradí například s melouny, ananasy či citrusy. Jde o to, aby nakrájené potraviny byly úhledné, ale jejich měkký vnitřek se nerozbil. Rukojeť nože je z tepelně odolného plastu G-10 a čepel z kvalitní damaškové oceli o tvrdosti 61 HRC.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 36,5 cm
Délka čepele: 20 cm
Hmotnost: 223 g
Hmotnost | 0.223 kg |
Hmotnost | 223 g |
Materiál čepele | Damašková ocel 67 vrstev |
Materiál rukojeti | G-10 |
Záruka | 2 roky |
Mytí | nelze mýt v myčce |
Název kolekce | DAMASCUS |
Typ nože | nůž na chleba a pečivo |
Délka čepele | 20 cm |
Celková délka | 36,5 cm |
Značka materiálu čepele | AUS-8 |
Tvrdost | 61 HRC |
Barva rukojeti | Černo/stříbrná |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.