Dotazy k nožům Samura

kolage

Zde se dozvíte vše o moderních nožích Samura. Projdeme s vámi jednotlivé typy kuchyňských nožů.
Podíváme se s vámi jaké jsou druhy a vlastnosti materiálů čepelí a rukojetí. Poradíme vám,
jak správně nabrousit kuchyňský nůž pomocí brusného kamene. Jak správně pečovat o kuchyňské nože,
tak abyste prodloužili jejich životnost, a další.

IMG_9971(1)

Druhy kuchyňských nožů Samura                                                                                               

Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit
s hlavními typy nožů a jejich využitím. ... více informací

Broušení nožů(1)

Podstata broušení a leštění kuchyňských nožů                                                                         

Broušením a leštěním dovedete povrch čepele až do stavu úplné dokonalosti... více informací

Damascus

Vícevrstvá damašková ocel - velmi tvrdá, ale zároveň křehká ocel                       

Damašková ocel je známá díky svým vlastnostem - velmi vysoká tvrdost a specifická vnitřní struktura... více informací      
 

0S8A8988 (2)

Správné péče o kuchyňské nože                                                                                         

Máme pro vás 5 zásad o péči kuchyňských nožů, které jsou velmi jednoduché, ale za to velmi důležité... více informací
 

original_original_skc-0(1)01p

Keramické nože - 5 faktů, které byste měli vědět     

Kvalitní keramické nože se při správném zacházení nerozbijí. Ale i přesto mají určitá omezení použití... více informací
 

2

Kuchyňský nůž japonského typu - spojení tradic a špičkových technologií

Tenká čepel, dokonalá ostrost a bezkonkurenční geometrie tradičních tvarů - to vše dodává těmto nožům ohromující vlastnosti, které jim zaručili skvělý úspěch po celém světě... více informací                     

SBL_0095_pic(1)

Jednotlivé fáze zpracování ryb pomocí nožů   

Proces zpracování ryb má několik fází, které vyžadují rozdílné typy nožů... více informací
 

4(1)

Jednoduchý trik, jak zabránit přichycení potravin na čepel nože

Každý dobrý výrobce nožů, ale cítí svou povinnost minimalizovat tyto účinky použitím několika malých triků... více informací      

 

2020-04-15_103548(1)

Jednotlivé druhy nožů, které stojí za Vaši pozornost

Představíme vám nejlepší kuchyňské nože, které zahrnují i 5 nejvíce potřebných nožů v kuchyni... více informací                  

ASA_2073_1(1)

Damašková ocel a její vlastnosti                                                                                      

Damašková ocel je dnes kombinovaným materiálem s nejednotnou strukturou vytvořenou kováním celé „sady“ kovů s různým obsahem uhlíku (tzv. svařovaný damašek)... více informací
 

kaiju

Jaký je rozdíl mezi nožem evropského a japonského typu

Seznámíme Vás s hlavními a nejpodstatnějšími typy evropských a japonských nožů... více informací                              
 

2020-04-17_10165(1)

Broušení brusným kamene                                                                                                         

Ukážeme Vám postup, jak správně nabrousit váš kuchyňský nůž brusným kamenem... více informací
 

2020-04-17_102802(1)

Průvodce výběrem perfektně padnoucí rukojeti nože

Často se zapomínáme, že nůž není jen čepel, ale také kvalitní, spolehlivá a pohodlná rukojeť, která dobře zapadne do naší dlaně a je příjemná na dotek... více informací

myth3(1)

Jak vybrat ten správný kuchyňský nůž                                                                                       

Zde Vám poradíme jakou zvolit délku, šířku nebo tvrdost čepele... více informací
 

67(2)

Santoku - nůž šéfkuchařů

Některé typy japonských nožů se těší velké oblibě také v Evropě. Jedním z nich je nůž Santoku... více informací      

 

3016e0365c877414d74034e7a5e81f1b(1)

Kuchyňský nůž a jeho funkčnost                                                                                                 

Funkčnost čepele kuchyňského nože do značné míry závisí na jeho geometrii (podélný řez) a brusných průřezech... více informací
 

2020-04-17_105417(1)

Magický nůž - mýty a fakta                                                                                                   

Bylo by úžasné disponovat moderním mečem, který snadno řeže kosti, plechovky, ryby a zeleninu a nikdy se neztupí... více informací
 

 

 

 

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.