Popis
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 - 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Nůž Nakiri Samura Kaiju s délkou 17 cm představuje klasický japonský nůž, který se využívá zejména pro přípravu a zpracování bylinek a zeleniny. Čepel nože je vyrobená z jednovrstvé oceli AUS-8. Černý povrch čepele a rukojeť ze stabilizovaného dřeva dodávají noži Nakiri Samura Kaiju stylový vzhled. Nůž má tradiční širokou a velmi tenkou čepel, která na první pohled připomíná sekeru. Díky její ostrosti se s ní jednoduše a velmi rychle nakrájí zelenina (např. salát) nebo ovoce, a to aniž by jakkoli prasklo nebo se rozdrtilo.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 29,7 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 170 g
Hmotnost | 0.17 kg |
Hmotnost | 170 g |
Materiál čepele | kovaná |
Materiál rukojeti | Dřevo |
Záruka | 2 roky |
Mytí | nelze mýt v myčce |
Název kolekce | KAIJU |
Typ nože | nůž Nakiri |
Délka čepele | 17 cm |
Celková délka | 29,7 cm |
Značka materiálu čepele | AUS-8 |
Tvrdost | 58 HRC |
Povrch čepele | nepotažená |
Barva rukojeti | Dřevo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.