Popis
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 - 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Samura MO-V Stonewash Nůž na chleba s délkou čepele 23 cm a mnoha malými a velkými ostrými zuby na vlnitém ostří je ideálním pomocníkem pro krájení plátků chleba i tvrdé kůrky pečiva. Velmi dobře si ovšem poradí i s nadýchaným sladkým pečivem, jako jsou vláčné muffiny, a to aniž by za sebou zanechal hromadu drobků. Profesionální ale i amatérští kuchaři ocení velmi dlouhou čepel, díky které lze rozkrojit i opravdu velké potraviny (meloun, dort, grapefruit atd.). Speciální povrchová úprava stonewash propůjčuje čepeli výjimečnou tvrdost a vytváří matný strukturovaný povrch.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 37 cm
Délka čepele: 23 cm
Hmotnost: 233 g
Hmotnost | 0.221 kg |
Hmotnost | 233 g |
Materiál čepele | nerezová ocel |
Materiál rukojeti | G-10 |
Záruka | 2 roky |
Mytí | pouze ruční mytí |
Název kolekce | MO-V Stonewash |
Typ nože | nůž na chleba |
Délka čepele | 23 cm |
Celková délka | 37 cm |
Značka materiálu čepele | AUS-8 |
Tvrdost | 58 HRC |
Povrch čepele | povrchová úprava stonewash |
Barva rukojeti | chrome, černá |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.