Popis
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 - 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Klasický nůž japonského typu Samura OKINAWA Nůž Nakiri s délkou čepele 17 cm je ideální pro zpracování ovoce a zeleniny a přípravu salátů. Na pohled masivní čepel vyniká extrémně nízkou hmotností, a proto umožňuje perfektní krájení zeleniny, aniž by například rozdrtila dužinu měkkých rajčat. Skvěle se osvědčí i při sekání zelí či krájení brambor na úhledné kostičky. V porovnání s dalšími noži Nakiri z řady Samura Okinawa je tento typ nože naostřen po obou stranách a je tak pro evropské kuchaře pohodlnější.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 32,6 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 142 g
Hmotnost | 0.106 kg |
Hmotnost | 142 g |
Materiál čepele | AUS-8 |
Materiál rukojeti | Dřevo |
Záruka | 2 roky |
Mytí | nelze mýt v myčce |
Název kolekce | OKINAWA |
Typ nože | nůž na zeleninu, ovoce a saláty |
Délka čepele | 17 cm |
Celková délka | 32,6 cm |
Značka materiálu čepele | AUS-8 |
Tvrdost | 58 HRC |
Povrch čepele | nepotažená |
Barva rukojeti | Dřevo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.