Nože podle účelu, Strana 11
- Univerzální nože
- Šéfkuchařské nože
- Nože na ovoce a zeleninu
- Santoku nože
- Nakiri nože
- Filetovací nože
- Nože na chléb a pečivo
- Vykosťovací nože
- Steakové nože
- Plátkovací nože
- Speciální nože a sekáčky
- Kuchyňské příslušenství
Nejprodávanější
Samura nůž Yanagiba z kolekce OKINAWA zaujme na první pohled svým designem, který je inspirovaný tradičními japonskými meči. Může za to kombinace jednostranné čepele s rukojetí, která je vyrobená z palisandrového dřeva. Díky této propracované konstrukci a dokonalé geometrii si připravované pokrmy zachovávají přirozenou a unikátní chuť.
Samura PRO-S Nůž Santoku je oblíbeným japonským šéfkuchařským nožem, který se vyznačuje špičatou špičkou ostří. Jak z názvu vyplývá, "Santoku" v překladu znamená "tři druhy použití" neboli sekání, krájení a řezání.
Praktický plátkovací nůž se vyznačuje velmi tenkou, úzkou a rovnou čepelí, která je vhodná především k přípravě tenkých plátků potravin. Poradí si s masem i rybami. I proto je velmi oblíbený a hojně vyhledávaný při přípravě japonských rybích pokrmů, krájení kousků filé jesetera nebo šunky.
Šéfkuchařský nůž Samura PRO-S s délkou čepele 20 cm je nepostradatelným pomocníkem každého profesionálního kuchaře. Tento nůž se vyznačuje dlouhou a širokou čepelí, která je ideální především k řezání větších surovin.
Šéfkuchařský nůž Samura PRO-S GRAND s délkou čepele 24 cm je vyhledávaným pomocníkem každého profesionálního kuchaře. Tento nůž se vyznačuje dlouhou a širokou čepelí, která je ideální především k řezání větších surovin.
Všestranný kuchyňský nůž je nepostradatelným pomocníkem v každé kuchyni, neboť si poradí s celou řadou kuchyňských procesů - od krájení ovoce a zeleniny, přes uzeniny, až po sýry. Hravě ale zvládne i odstranění šupin z ryb, krájení delikates nebo čerstvého chleba.
Samura sekáček na maso z kolekce REPTILE je oblíbený profesionální kuchyňský nůž, který disponuje masivní a velmi širokou čepelí o délce 16 cm.
Samura nůž na chléb a pečivo z kolekce REPTILE disponuje vroubkovaným ostřím, díky čemuž je tento praktický nůž skvělým pomocníkem pro potraviny s tvrdou kůrkou nebo slupkou i měkkým vnitřkem, jako je například u čerstvého pečiva.